Sabies que el ramen és un plat de procedència xinesa? Se sol pensar que és un plat d'origen japonès, ja que deu gran part de la seva fama a la seva difusió per la terra del Sol Naixent. Es calcula que va arribar al país nipó al segle XVII. Es tractava de una sopa de senzilla preparació i, des de llavors, ha anat adquirint el seu estatus de culte, amb successives modificacions.
No obstant, segueix mantenint-se com un dels aliments estrella de la classe obrera, ja que proporciona un excel·lent subministrament de nutrients. Sopa, fideus i el que tu vulguis, incloent aquesta deliciosa musaca. No hi ha una manera oficial de preparar aquest plat. Com cal imaginar, admet tota mena de begudes d'acompanyament. Una de la qual no se sol parlar gaire, almenys a occident, és el te verd. Amb aquest maridatge, es produeix una interessant combinació de sabors.
Encara que el ramen ha passat a l'imaginari col·lectiu com un plat de preparació ràpida, el cert és que el millor és cuinar-ho a foc lent. Això implica un temps despera aproximat dentre 8 i 12 hores. Pel que fa al cost, cal distingir entre els aliments i els utensilis.
En el segon cas, calen un bol, un ratllador, un ganivet de cuiner i una cullera de silicona. Això suposa a uns 25 euros, encara que és fàcil que ja tinguis aquestes eines a casa. Quant als aliments, el cost depèn dels ingredients que vulguis afegir, ja que la sopa i els fideus no suposen de mitjana una despesa més gran de 10 euros. Cal recalcar que no és una recepta especialment difícil d'elaborar, no gaire diferent d'una sopa estàndard.
No oblideu que ramen s'ha d'ingerir sempre calenta. Mai deixis que es refredi o perdrà el seu sabor característic. Anima't i prova-ho quan vulguis.
Reparteixi els fideus als bols i aboqui el brou per sobre. Talli els ous per la meitat i posi 2 meitats d’ou en cada bol. Afegeixi el cibulet a sobre.
Una altra manera de tenir uns ous poc quallats és fer-los a baixa temperatura. En aquest cas no recomanem tallar-los.