El pa bao és una mena debrioix cuinat al vapor en un cistell de bambú que és molt utilitzat a la Xina. Pot estar farcit de carn o de verdures i curiosament se sol prendre per esmorzar. Hi ha molts altres farcits molt curiosos. El Lingyoong bao, per exemple, s'omple amb pasta de llavors de lotus i el tagbao està farcit ni més ni menys que una sopa. Per la seva banda, eldoushabau s'omple amb una pasta de mongetes vermelles coneguda com Anko.
I segurament t'estiguis preguntant, com puc maridar el pa bao? Doncs, si t'encanta el que és exòtic, res com acompanyar-lo amb un te verd o de gessamí ben fred. També queda molt bé amb un suc de taronja o llimona acompanyat amb unes rodanxes de la pròpia fruita. Així mateix, pots fer una aigua llimonada i afegir-hi trossos de fruita o amb un te xai amb espècies fredes.
Temps de preparació: 2 hores. tingues en compte que només la fermentació del pa bao comporta uns 30-45 minuts i la cocció 10 minuts més 5 de repòs.
Dificultat: Mitjana. Això no obstant, dependrà de la teva habilitat.
Cost aproximat: Mitjà. Tots els ingredients que porten són habituals a Occident.
Encara que com t'hem comentat, els orientals solen prendre el pa bany per esmorzar, nosaltres els occidentals podem considerar-ho com una excel·lent opció i una alternativa als entrepans de sempre, ideal per prendre com a dinar o sopar.
A més, el pots acompanyar d'altres plats propis de la nostra cuina com una bona amanida, uns adobats o olives o unes patates fregides.
Si t'encanten els plats diferents, apunta't al pa bany farcit de verdures rescatades de Talkual... I gaudeix del que és exòtic sense sortir de casa!
Ingredients
|
Preparació
|
Aprofiti el cistell de bambú per estalviar temps i energia. Pot cuinar dos plats diferents a la vegada, un en cada cistell. L’ideal és que col·loqui al cistell superior els aliments que més triguin a coure’s, i a l’inferior els que menys.
El pa bao és una mena debrioix cuinat al vapor en un cistell de bambú que és molt utilitzat a la Xina. Pot estar farcit de carn o de verdures i curiosament se sol prendre per esmorzar. Hi ha molts altres farcits molt curiosos. El Lingyoong bao, per exemple, s'omple amb pasta de llavors de lotus i el tagbao està farcit ni més ni menys que una sopa. Per la seva banda, eldoushabau s'omple amb una pasta de mongetes vermelles coneguda com Anko.
I segurament t'estiguis preguntant, com puc maridar el pa bao? Doncs, si t'encanta el que és exòtic, res com acompanyar-lo amb un te verd o de gessamí ben fred. També queda molt bé amb un suc de taronja o llimona acompanyat amb unes rodanxes de la pròpia fruita. Així mateix, pots fer una aigua llimonada i afegir-hi trossos de fruita o amb un te xai amb espècies fredes.
Temps de preparació: 2 hores. tingues en compte que només la fermentació del pa bao comporta uns 30-45 minuts i la cocció 10 minuts més 5 de repòs.
Dificultat: Mitjana. Això no obstant, dependrà de la teva habilitat.
Cost aproximat: Mitjà. Tots els ingredients que porten són habituals a Occident.
Encara que com t'hem comentat, els orientals solen prendre el pa bany per esmorzar, nosaltres els occidentals podem considerar-ho com una excel·lent opció i una alternativa als entrepans de sempre, ideal per prendre com a dinar o sopar.
A més, el pots acompanyar d'altres plats propis de la nostra cuina com una bona amanida, uns adobats o olives o unes patates fregides.
Si t'encanten els plats diferents, apunta't al pa bany farcit de verdures rescatades de Talkual... I gaudeix del que és exòtic sense sortir de casa!
Aprofiti el cistell de bambú per estalviar temps i energia. Pot cuinar dos plats diferents a la vegada, un en cada cistell. L’ideal és que col·loqui al cistell superior els aliments que més triguin a coure’s, i a l’inferior els que menys.