La Mona de Pasqua és una recepta espanyola que es prepara els dies de Setmana Santa. El seu origen es remunta al segle XVIII, on la tradició deia que un avi o un padrí havia de regalar al seu nen un pastís casolà. El més peculiar era que s'havia d'elaborar amb la mateixa quantitat d'ous que l'edat de l'infant, sempre que sigui menor de 12 anys. Però, amb el temps, es va començar a reemplaçar els ous per xocolates i decorar-se com les coneixem avui dia. Així, podem trobar-la a les diverses comunitats espanyoles, com ara Múrcia, Aragó, el País Valencià, Catalunya i les Balears. També, podem arribar a conèixer-la com panquemat, tortell o tonya.
Com que es tracta d'una recepta dolça, se sol acompanyar amb un bon cafè o una infusió. Encara que, també, moltes persones agraden de beure suc de fruites o refrescos per degustar-la i apreciar-la millor.
Fer una Mona de Pasqua ens pot portar a prop de 1 hora d'elaboració. Si bé té una dificultat mitjana de preparació, amb el temps pot arribar a ser molt senzilla degut a la pràctica. En aquest sentit, la pròpia elaboració pot costar al voltant de 10 euros. Tot i això, comprar-la en una pastisseria pot ascendir als 30 euros o més..
La Mona de Pasqua és una tradició que es pot gaudir a l'esmorzar o al berenar. Així mateix, hi ha famílies que la degusten com a postres després del sopar, al moment del cafè o infusió. Per tant, molts experts aconsellen congelar-la i apreciar els seus sabors en l'ocasió que més ens vingui de gust.
Si t'atreveixes a elaborar la teva pròpia Mona de Pasqua, pots visitar el lloc Culinarium i obtenir més idees i consells perquè surti a la perfecció.
Ingredients
Base de pa de pessic Pel niu Per a la decoració |
Preparació
Base de pa de pessic Niu i decoració |
La Mona de Pasqua és una recepta espanyola que es prepara els dies de Setmana Santa. El seu origen es remunta al segle XVIII, on la tradició deia que un avi o un padrí havia de regalar al seu nen un pastís casolà. El més peculiar era que s'havia d'elaborar amb la mateixa quantitat d'ous que l'edat de l'infant, sempre que sigui menor de 12 anys. Però, amb el temps, es va començar a reemplaçar els ous per xocolates i decorar-se com les coneixem avui dia. Així, podem trobar-la a les diverses comunitats espanyoles, com ara Múrcia, Aragó, el País Valencià, Catalunya i les Balears. També, podem arribar a conèixer-la com panquemat, tortell o tonya.
Com que es tracta d'una recepta dolça, se sol acompanyar amb un bon cafè o una infusió. Encara que, també, moltes persones agraden de beure suc de fruites o refrescos per degustar-la i apreciar-la millor.
Fer una Mona de Pasqua ens pot portar a prop de 1 hora d'elaboració. Si bé té una dificultat mitjana de preparació, amb el temps pot arribar a ser molt senzilla degut a la pràctica. En aquest sentit, la pròpia elaboració pot costar al voltant de 10 euros. Tot i això, comprar-la en una pastisseria pot ascendir als 30 euros o més..
La Mona de Pasqua és una tradició que es pot gaudir a l'esmorzar o al berenar. Així mateix, hi ha famílies que la degusten com a postres després del sopar, al moment del cafè o infusió. Per tant, molts experts aconsellen congelar-la i apreciar els seus sabors en l'ocasió que més ens vingui de gust.
Si t'atreveixes a elaborar la teva pròpia Mona de Pasqua, pots visitar el lloc Culinarium i obtenir més idees i consells perquè surti a la perfecció.
Base de pa de pessic
Pel niu
Per a la decoració
Base de pa de pessic
Niu i decoració