Si t'encanta el sabor del tradicional, no hi haurà res com preparar el teu propi iogurt a casa. És un lacti amb moltes possibilitats culinàries.
El nom del iogurt procedeix del turc yoğurt, que prové del prototurc i significa 'llet fermentada'. Encara que Turquia sol considerar-se el bressol d'aquesta deliciós menjar, altres situen el seu origen a Bulgària, la península bàltica o l'Àsia Central. El més curiós és que el seu consum és tan antic que aquestes postres fins i tot podrien haver aparegut abans de l'agricultura... Gairebé res!
Potser els primers iogurts es van descobrir a causa de la fermentació espontània ocasionada per algun bacteri que pogués estar a les bosses de pell de cabra, que eren usades per portar la llet d'una banda a l'altra.
Amb quines begudes pots acompanyar-lo? Pots fer-ho amb suc de fruites naturals. Els de taronja, pinya o poma són bones opcions. També, pots prendre'l amb un te negre de Ceilan emulsionat mitjançant unes branques de canyella i presentat amb uns pinyons; o al costat d'un te chai elaborat amb les teves pròpies espècies.
Temps de preparació: 30 minuts
Dificultat: Molt fàcil
Cost aproximat: 2 euros
El iogurt casolà és un bàsic del frigorífic d'allò més saludable que pots prendre tant per esmorzar com berenar o sopar. També, és un piscolabis saludable per a qualsevol hora del dia o, fins i tot, per portar-lo a la feina.
Un consell: Fes servir una canyella de qualitat perquè la poma adquireixi un sabor molt especial. Pren el iogurt sempre ben fred, ja que sabrà molt millor. I si vols provar una altra variant de la recepta , canvia la poma per maduixes, codony o préssec, per exemple.
Ja saps, si ets un autèntic cuinetes, aposta pel yoghurt home made. És una autèntica delícia i molt sana!
Ingredients
|
Preparació
|
Ajuda't d'una espàtula amb termòmetre inclòs per controlar la temperatura de la llet.
Si t'encanta el sabor del tradicional, no hi haurà res com preparar el teu propi iogurt a casa. És un lacti amb moltes possibilitats culinàries.
El nom del iogurt procedeix del turc yoğurt, que prové del prototurc i significa 'llet fermentada'. Encara que Turquia sol considerar-se el bressol d'aquesta deliciós menjar, altres situen el seu origen a Bulgària, la península bàltica o l'Àsia Central. El més curiós és que el seu consum és tan antic que aquestes postres fins i tot podrien haver aparegut abans de l'agricultura... Gairebé res!
Potser els primers iogurts es van descobrir a causa de la fermentació espontània ocasionada per algun bacteri que pogués estar a les bosses de pell de cabra, que eren usades per portar la llet d'una banda a l'altra.
p>Amb quines begudes pots acompanyar-lo? Pots fer-ho amb suc de fruites naturals. Els de taronja, pinya o poma són bones opcions. També, pots prendre'l amb un te negre de Ceilan emulsionat mitjançant unes branques de canyella i presentat amb uns pinyons; o al costat d'un te chai elaborat amb les teves pròpies espècies.
Temps de preparació: 30 minuts
Dificultat: Molt fàcil
Cost aproximat: 2 euros
El iogurt casolà és un bàsic del frigorífic d'allò més saludable que pots prendre tant per esmorzar com berenar o sopar. També, és un piscolabis saludable per a qualsevol hora del dia o, fins i tot, per portar-lo a la feina.
Un consell: Fes servir una canyella de qualitat perquè la poma adquireixi un sabor molt especial. Pren el iogurt sempre ben fred, ja que sabrà molt millor. I si vols provar una altra variant de la recepta , canvia la poma per maduixes, codony o préssec, per exemple.
Ja saps, si ets un autèntic cuinetes, aposta pel yoghurt home made. És una autèntica delícia i molt sana!
Ajuda't d'una espàtula amb termòmetre inclòs per controlar la temperatura de la llet.