A Culinarium ens agrada innovar i volem que les persones provin receptes diferents. Per això, aquí portem els gofres de tomàquet, un plat que potser grinyola en sentir-ho, però que és tota una delícia per a les persones que el tasten. A més, es tracta d'una recepta d'origen mediterrani, la qual podem veure amb més assiduïtat a Itàlia. Tot i això, la seva popularitat ha fet que s'estengui a molts de països propers, com per exemple, Espanya.
Com tot menjar ric, el millor és acompanyar-lo d'una bona beguda i, en aquest cas, destacarem el vi com un company que no desentona per res. Tot i això, els vins no són els acompanyants exclusius d'aquest plat tan original, per la qual cosa podem combinar-lo amb altres begudes com ara cerveses, refrescos o aigua. Això sí, beu en la seva justa mesura per no perdre el sabor de cada mos del gofre.
Els gofres salats no són tan estranys de veure com fa alguns anys, ja que la cuina ha avançat molt. En aquest cas, ressaltem les virtuts d'una recepta que, a més, es prepara en poc menys d'una hora, cosa que fa que la puguem menjar amb força freqüència. Igualment, la seva dificultat és baixa, igual que la seva cost, atès que els seus ingredients tenen un preu assequible al mercat.
La principal recomanació que fem és que gaudiu d'aquest plat amb bona companyia i, si pot ser, com entrant de dinars o sopars. Això sí, no mengis molt ràpid per apreciar tots els matisos donats a la seva preparació.
Amb tot, gaudir dels gofres de tomàquet és més senzill del que puguem pensar, ja que només hem de seguir els passos que marquem a continuació. Tots a cuinar ia menjar!
En lloc d’una gofrera, també pot utilitzar uns motlles de silicona per a fer-los juntament amb el preparat de gofres.