5% DTE EN COMPRES SUPERIORS A 35€. FES-TE XEF CULINARIUM I APROFITA-HO!

GOFRES DE TOMATA


A Culinarium ens agrada innovar i volem que les persones provin receptes diferents. Per això, aquí portem els gofres de tomàquet, un plat que potser grinyola en sentir-ho, però que és tota una delícia per a les persones que el tasten. A més, es tracta d'una recepta d'origen mediterrani, la qual podem veure amb més assiduïtat a Itàlia. Tot i això, la seva popularitat ha fet que s'estengui a molts de països propers, com per exemple, Espanya.

Com tot menjar ric, el millor és acompanyar-lo d'una bona beguda i, en aquest cas, destacarem el vi com un company que no desentona per res. Tot i això, els vins no són els acompanyants exclusius d'aquest plat tan original, per la qual cosa podem combinar-lo amb altres begudes com ara cerveses, refrescos o aigua. Això sí, beu en la seva justa mesura per no perdre el sabor de cada mos del gofre.

Recepta de gofres de tomàquet: temps de preparació, dificultat i cost aproximat

Els gofres salats no són tan estranys de veure com fa alguns anys, ja que la cuina ha avançat molt. En aquest cas, ressaltem les virtuts d'una recepta que, a més, es prepara en poc menys d'una hora, cosa que fa que la puguem menjar amb força freqüència. Igualment, la seva dificultat és baixa, igual que la seva cost, atès que els seus ingredients tenen un preu assequible al mercat.

Algunes recomanacions

La principal recomanació que fem és que gaudiu d'aquest plat amb bona companyia i, si pot ser, com entrant de dinars o sopars. Això sí, no mengis molt ràpid per apreciar tots els matisos donats a la seva preparació.

Amb tot, gaudir dels gofres de tomàquet és més senzill del que puguem pensar, ja que només hem de seguir els passos que marquem a continuació. Tots a cuinar ia menjar!

Ingredients


  • 250 ml de llet
  • 75 g de mantega
  • 140 g de farina
  • 1 cullerada de llevat
  • 1 ou
  • 35 g de tomàquet concentrat
  • 3 mozzarelles
  • Unes fulles d’alfàbrega fresca
  • Oli d’oliva
  • Pebre
  • Sal

Preparació


  1. Aboqui la llet en un cassó i afegeixi 50 g de mantega. Quan s’hagi fos retiri del foc. A continuació, en un bol tamisi la farina, afegeixi el llevat, un polsim de sal i de pebre, i barregi.
  2. Incorpori aquesta preparació al cassó amb la llet, remogui i agregui l’ou batut. Segueixi barrejant fins que obtingui una massa homogènia, agregui el tomàquet concentrat, remogui i deixi reposar uns minuts.
  3. Tiri una mica d’esprai antiadherent a la gofrera i escalfi-la. Aboqui un cullerot de la massa anterior, tanqui la gofrera i deixi que es faci.
  4. Retiri el gofre i passi-ho a una reixeta perquè es refredi. Repeteixi el procés fins a acabar amb la massa.
  5. Quan estiguin freds talli en tires els gofres i reservi.
  6. Escorri les boletes de mozzarella. Renti l’alfàbrega, piqui finament algunes fulles i barregi-les amb un raig d’oli, sal i pebre. Humitegi els buits dels gofres amb l’amaniment anterior i ompli cadascun d’ells amb una bola de mozzarella i una fulla d’alfàbrega. Serveixi de seguida.

Consell


En lloc d’una gofrera, també pot utilitzar uns motlles de silicona per a fer-los juntament amb el preparat de gofres.

Utensilis utilitzats