Et deixem el pas a pas de com preparar te matxa a casa. Has d'estar molt atent, ja que no és la preparació d'un te qualsevol, és un ritual i no t'has de saltar cap pas.
1 persona
Temps de preparació: 5 minuts
Temps de cocció: 10 minuts
Dificultat: fàcil
Elements indispensables
100% te matxa
Bol de ceràmica
Batedor bambú chasen
Dosificador bambú chashku
Ser conscient de què és un ritual i pren el seu temps!
Preparació
Escalfeu aigua a una temperatura de no més de 70-80ºC.
Aboca una mica d'aigua al bol per escalfar-lo.
Seguidament, remulla el chasen perquè obri les puntes, el que tenim a Culinarium és de 100 puntes per a dissoldre millor el te i que no quedin grumolls.
Amb l’ajuda del chashku, afegeix una mica de te matxa (cada dosi del dosificador conté aprox. 1g de te matxa. Segons la intensitat del te que desitgis pots posar una o dues dosis).
Amb el batedor de bambú chasen, bat enèrgicament en forma de ziga-zaga (o en forma de W) durant 30-40 segons o fins que s'hagi generat una capa d'escuma blanca.
El teu te matxa ja està llest!
Hi ha qui afegeix llet per suavitzar el sabor. És opcional.