El ganivet mondador de Santeloi també anomenat ganivet pelador o puntilla, és un tipus de ganivet de fulla més aviat curta i estreta. És ideal per tornejar i pelar fruites i verdures, ja que, a l'ésser la seva fulla més petita, es poden treure les pells dels aliments amb menys dificultat.
És un dels materials més utilitzats en els estris de cuina, sobretot per als ganivets, tant per a l'àmbit domèstic com per a hostaleria. Això es deu principalment al fet que, l'acer inoxidable és resistent a la corrosió química, i al fet que es pot esterilitzar i higienitzar fàcilment.
Potser puguem pensar erròniament que al usar un ganivet que no talli molt tinguem menys probabilitats de tallar-nos, però això no és així, és justament el contrari. Quan fem servir un ganivet sense tall, hem d'exercir més pressió al tallar i pelar, i amb això aconseguim que hi hagi més probabilitat que el ganivet rellisqui i ens pugui tallar la mà.
És imprescindible tenir cura del ganivet d'acer inoxidable per a preservar-durant més temps. Per a això, has de fregar amb fregalls no abrasius i en direcció de les línies de polit si són visibles.
Mai netejar amb substàncies corrosives com lleixiu, aigua forta o amoníac.
Compta amb un mànec totalment ergonòmic.
Codi | 0500767 |
---|---|
Marca | SANT ELOI |
Material | Acer inoxidable |