Renteu la bateria de cuina d'acer inoxidable abans del primer ús i poseu a bullir aigua amb un raig de suc de llimona. Amb això s'eliminen les possibles restes de poliment i petites brutícies existents protegint la peça ja abans del primer ús.
Trieu la mida de la font de calor que més s'ajusti al diàmetre del fons difusor de cada peça, principalment si es treballa en cuines de gas. A més d'obtenir millors resultats, aconseguiràs que la neteja posterior de les peces sigui molt més senzilla.
Es recomana l'ús de manyoples o agafadors de cuina resistents a la calor durant el maneig de les bateries de cuina d'acer inoxidable, especialment en l'ús en cuines de gas o al forn.
Per evitar cremades en vessar-se el contingut quan bull, la bateria de cuina s'ha d'omplir únicament al 70-80%.
Eviteu picar o tallar aliments amb ganivets o objectes punxants directament sobre l'interior de la bateria de cuina d'acer inoxidable.
Per a una millor conservació de la bateria de cuina d'acer inoxidable es recomana afegir sal un cop el contingut ja estigui calent. Afegir sal a l'aigua freda pot donar lloc a canvis de color a l'olla que, en cap cas, no afectarien el seu funcionament.
No utilitzeu la bateria de cuina d'acer inoxidable per a l'emmagatzematge d'aliments àcids, això podria fer malbé la superfície.
Deixa refredar la bateria de cuina abans de netejar-la.
Les bateries de cuina d'acer inoxidable són aptes per al rentaplats. Tot i això, recomanem netejar els productes a mà amb aigua tèbia, una mica de detergent i un drap suau.
En cap cas utilitzes lleixius, hipoclorits o detergents abrasius que continguin clorurs ja que aquests productes poden fer malbé el polit de la superfície de la bateria de cuina d'acer inoxidable.
De vegades, un sobreescalfament de la bateria de cuina d'acer inoxidable, els minerals de l'aigua o els aliments mateixos poden provocar l'aparició de taques que en cap cas suposen un impediment per seguir cuinant ni un risc per a la salut. Proveu a afegir aigua amb vinagre a les peces d'acer inoxidable i bulliu la barreja durant uns 5-8 minuts.
Si apareixen taques iridescents, prova a deixar la peça en remull amb un rajolí de vinagre. Opcionalment també hi pots afegir bicarbonat.
Emmagatzemeu la bateria de cuina col·locant les tapes cap amunt per evitar l'acumulació d'olors a l'interior.
No deixeu assecar les partícules de menjar per prevenir taques d'òxid o decoloració a l'acer inoxidable. Les taques blanques, de color de l'arc de Sant Martí i dipòsits es poden eliminar amb netejadors d'acer inoxidable, suc de llimona o vinagre.